Svet
08.01.2020. 16:44
Tanjug

"NE DAMO CRNE KUTIJE": Povučeno saopštenje o uzroku pada aviona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasada Ukrajine u Iranu zamenila je saopštenje o uzrocima pada aviona u Teheranu u kojem se teroristički ili raketni napad isključuje kao uzrok nesreće.

Ambasada je u novom saopštenju navela da se uzroci incidenta "razjašnjavaju", kao i da prethodna saopštenja o uzrocima nesreće "nisu zvanična".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Ebrahim Noroozi

"Informacije o uzrocima avionske nesreće razjašnjava komisija. Svako saopštenje koje se odnosi na uzroke nesreće pre odluke navedene komisije nije zvanično", kaže se u saopštenju.

U prvobitnoj objavi na sajtu Ambasade, koja je uklonjena, odbačen je teroristički napad kao mogući uzrok pada, uz navođenje da preliminarne informacije sugerišu na neispravnost motora.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu. Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojima su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Portparol iranske službe za saobraćaj Kasem Binijaz izjavio je da se jedan od motora na avionu zapalio. U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine.

Dve crne kutije pronađene su na mestu pada aviona, objavila je državna iranska televizija. Međutim, kako je izjavio načelnik iranske organizacije civilnog vazduhoplovstva Ali Abedzadeh, crne kutije neće biti predate proizvođaču aviona.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve