“NE PUTUJTE U KINU”: Broj zaraženih koronavirusom porastao na 106

“NE PUTUJTE U KINU”: Broj zaraženih koronavirusom porastao na 106

EPA-EFE/NAKHON PATHOM HOSPITAL / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES


Broj žrtava koronavirusa premašio je 100, a širom Kine potvrđeno više od 4.500 zaraženih osoba, prenosi CNN navodeći da američke vlasti upozoravaju građane da ne putuju u Kinu osim ukoliko to nije apsolutno neophodno.

Rojters precizira da je broj žrtava porastao na 106 u Kini i napominje da su vlasti saopštile da je virus odneo prvu žrtvu u Pekingu.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Vlasti u Hubeju, kineskoj pokrajini u žarištu epidemije, saopštile su da je potvrđeno još 1.300 slučajeva zaraženih, čime je taj broj porastao na više od 2.700 u toj pokrajini.

Većina obolelih nalazi se u bolnici, a više od 125 njih je u teškom stanju.

Slučajevi zaraženih koronavirusom potvrđeni su širom Kine, osim na Tibetu, koji je ove nedelje saopštio da će na neodređeno vreme zatvoriti sve turističke atrakcije i uvesti obavezan dvonedeljni karantin za sve putnike koji ulaze u tu pokrajinu.

Pročitajte još: Kako da se zaštitite od koronavirus

Američki centar za kontrolu bolesti objavio je najviši nivo upozorenja, odnosno treći nivo, protiv putovanja u Kinu koje nije neophodno.

“U toku je epidemija respiratorne bolesti koju izaziva novi koronavirus, koji može da se širi sa osobe na osobu”, navodi se u saopštenju tog centra i upozorava da postoji ograničen pristup adekvatnoj zdravstvenoj nezi u zahvaćenim područjima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar