Svet
23.01.2018. 17:04
R.E./Tanjug

RUSI NEĆE DA PRIKAZUJU "STALJINOVU SMRT": Otkazana premijera britanskog filma o Staljinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rusko Ministarstvo kulture zabranilo je danas prikazivanje satiričnog filma o smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina i događajima koji su usledili, i to samo dva dana uoči planirane premijere ostvarenja britanskog režisera Armanda Janučija u bioskopima širom Rusije.

Prethodno je nadležno rusko ministarstvo izdalo dozvolu za prikazivanje Janučijevog filma "Staljinova smrt" u ruskim bioskopima, a koje je bilo zakazano za četvrtak.

Jurij Poljakov savetnik ministartva kulture, nakon nedavnog zatvorenog prikazivanja filma, rekao je da ga ne treba prikazivati u Rusiji jer sadrži elemente "ideološke borbe" protiv Rusije.

Poljakov tvrdi da "ni jedna osoba nije rekla ni jednu reč podške za ovaj film kao umetničko ili istorijsko delo," prenosi agencija TASS.

Film "Smrt Staljina" je fokusiran na međusobne obračune i međusobno zabadanje noževa u leđa unutrašnjeg kruga najbližih saradnika nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina, u borbi za prevlast nakon njegove smrti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve