Svet
25.04.2024. 07:10
Beta-AFP

Stop avionima u Parizu

Nebo će biti ZATVORENO tokom otvaranja Olimpijskih igara

1
Izvor: Shutterstock

Vazdušni prostor nad Parizom biće zatvoren na šest sati u okviru velike bezbednosne operacije tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula, saopštio je Ministarstvo unutrašnjih poslova i glavni operater pariskih aerodroma.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin je naveo da će se zona zabrane letova prostirati u radijusu od 150 kilometara oko Pariza.

Predsednik operatera koji poseduje i upravlja pariskim međunarodnim aerodromima Ogustin de Romane rekao je radiju Frans info da su sve avio-kompanije unapred upozorene o zatvaranju i rečeno im je da će morati da lete oko ograničenog vazdušnog prostora tokom trajanja ceremonije otvaranja Igara.

Najmanje jedan francuski vojni avion avaks nadziraće nebo tokom Olimpijskih igara, koristeći svoj moćni radar da prati bilo kakve potencijalne pretnje iz vazduha, rekao je komandant francuske avaks eskadrile za AP.

Drugi vojni avioni mogu da se podese da presreću sve neovlašćene letove koji ulaze u ograničeni vazdušni prostor.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja se prvi put neće održati na stadionu već na reci Seni, predstavlja najteži pojedinačni bezbednosni izazov za organizatore Igara u Parizu, pošto se očekuje prisustvo oko 320.000 ljudi, kao i veliki broj stranih zvaničnika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve