NEDAVNO OTKRIVENO: U francuskom Senatu čuvana Hitlerova bista

NEDAVNO OTKRIVENO: U francuskom Senatu čuvana Hitlerova bista


Francuski senatori bili su zapanjeni otkrićem da je u Senatu čuvana bista Adolfa Hitlera i nacistička zastava, a da su stolovi sa grbom orla Trećeg rajha uklonjeni tek nedavno.

Tajnu je čuvala nekolicina insajdera, naveo je francuski “Mond”.

Na nagovor lista, vlasti su naredile da se izvrši inventar dokumenata i predmeta koje je u Senatu ostavio za sobom nacistički okupator.

Otkriće biste Adolfa Hitlera visoke 35 centimetara i nacističke zastave u podrumu, tri metra puta dva, šokirao je mnoge francuske političare.

Javnost je još više bila uznemirena otkrićem da je donedavno deo osoblja u Senatu radilo na radnim stolovima na kojima su se nalazili grbovi orlova koje su voleli nacisti, preneo je britanski “Telegraf”.

Tokom rata palata Luksemburg, u kojoj se nalazi gornji dom francuskog parlamenta bio je komanda nemačkih vazdušnih snaga.

Zvaničnici su sugerisali da su bista i drugi predmeti, poput nemačkih gas maski, ostavljeni u podrumu u zbrci tokom ponovnog zauzimanja zgrade Senata.

Zastava je bila čuvana u arhivskom delu.

Što se tiče stolica i stolova na kojima je utisnut nacistički orao, jedan zvaničnik Senata je rekao da se taj nameštaj više ne koristi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar