Neizvesna trka između Bajdena i Trampa u ključnim državama

Neizvesna trka između Bajdena i Trampa u ključnim državama

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH


I dalje traje napeta trka za novog predsednika SAD. Trenutni rezultat elektorskih glasova je 264- 214 u korist Bajdena.

Bajdenu nedostaje svega šest elektorskih glasova za Belu kuću, ali i dalje se čeka na prebrojavanje stotina hiljada glasova u ključnim američkim saveznim državama kako bismo bili bliže ishodu tesne borbe između Bajdena i aktualnog predsednika Donalda Trampa koji je već krenuo da preduzima pravne akcije u državama u kojima je Bajden preokrenuo rezultat, piše Index. hr.

EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

Trampov tim je tužbama zatražio zaustavljanje prebrojavanja glasova u Gordžiji, Pensilvaniji i Mičigenu, a u Viskonsinu je zatraženo ponovno brojanje glasova.

Povezane vesti – U Njujorku uhapšeno 50 osoba na protestima nakon izbora

Novi rezultati američkih izbora, koji će možda otkriti i konačnog pobednika, trebalo bi biti poznati u poslepodnevnim satima po srednjoevropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Džordžije i Arizone.

Nevada nosi šest elektorskih glasova i upravo bi ona mogla biti ključ za Bajdenovu pobedu.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Trampa, koji je još u izbornoj noći proglasio pobedu, a svaki suprotan ishod nazvao krađom, čeka znatno teži put do pobede. Kako bi nastavio trku Tramp mora da osvoji Džordžiju i Arizonu ili Džordžiju i Nevadu, nakon što su američki mediji objavili da je Bajden pobedio u Viskonsinu i Mičigenu.

Ako mu to pođe za rukom, republikanac za potrebnih 270 elektorskih glasova mora potom da pobedi u Pensilvaniji u kojoj se Trampova prednost kontinuirano smanjuje, kao i u Severnoj Karolini.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar