NEMA KOVČEGA: Pentagon kupuje 100.000 kesa za tela preminulih

NEMA KOVČEGA: Pentagon kupuje 100.000 kesa za tela preminulih

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni


Pentagon kupuje 100.000 plastičnih kesa u koje će se stavljati tela Amerikanca koji su izgubili biku sa koronavirusom. Te kese, poznate pod imenom mrtvačke, vojska koristi za posmrtne ostatake vojnika stradalih u borbama, prenosi NY Daily news

One će stići preko Savezne agecije za upravljanje kriznim sitaucijama koja je Njujorku već antipirajući veličinu problema obezbedila više destina kamiona hladanjača za odlaganje tela umrih kojih je iz dana u dan sve više.

Širom SAD zarazeno je više od 249,559 ljudi, a umlo ih je 6,047. Od tog broja samo u NJujorku pozitivnih je 51.809. Do sada su u tom gradu umlre 1.562 osobe.

Sitaucija je alarmanta na svim poljima, bolnice su pretrpane, mrvračnice takođe, manjak aspiratora će postati ozbiljan problem za šest dana.

AP Photo/Jean-Francois Badias

AP Photo/Jean-Francois Badias

Nedostaju medicinski radnici iako svakdonevno avionima dolaze iz svih krajeva SAD, nema dovoljno ni zašite opreme. Zbog svega toga mediji citiraju jednog od lekara koji umesto svih kaže da se kada odlaze na posao osećaju “kao ovce pred klanje”.

Povezane vesti – KORONA U SVETU: Više od milion zaraženih i 50.000 mrtvih

U gradu u kome je hospitalizovano više od 10.000 ljudi, jedina prazna bolnica je, ako se izuzme 20 primljenih pacijenata, ona na vojnom brodu Konfort usidrenom na Menhetnu a koji između ostalog ima 1.000 kreveta i 12 operacionih sala.

Kažu da smeštaj pacijenata, a to bi trebalo da budu oni koji nisu pozitivni na viruskorone a potrena im je hitna medicinska pomoć, dodatno otežava činjenica da bolesnog nije jednostavno dovesti kolima hitne pomoći na brod usidren kod kipa Slobode.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar