“NEMA KRAJA ZLOUPOTREBI” Tramp pritiskao Zelenskog da istraži Bajdenovog sina

“NEMA KRAJA ZLOUPOTREBI” Tramp pritiskao Zelenskog da istraži Bajdenovog sina

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL


Predsednik SAD Donald Tramp vršio je pritiske na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena.

To je objavio Volstrit džurnal pozivajući se na ljude koji su upoznati sa materijom.

Tramp je u obraćanju novinarima rekao da “nije važno o čemu su pričali”.

U telefonskom razgovoru u julu, Tramp je napomenuo Vladimiru Zelenskom više puta da na istrazi radi s ličnim advokatom američkog predsednika Rudijem Đulijanijem, piše list.

Tramp je, međutim, odbio da kaže novinarima da li je sa Zelenskim razgovarao o Bajdenu ili njegovoj porodici, ali je rekao da bi “neko trebalo da nadgleda” bivšeg potpredsednika SAD. Tramp je zatim istakao navode da je Bajden, dok je bio potpredsednik SAD, neprimereno vršio pritisak na Ukrajinu da otpusti tužioca koji je istraživao njegovog sina, dodajući da novinari treba da istraju u tom slučaju, preneo je RTS.

EPA-EFE/JUSTIN LANE

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Trampov razgovor sa Zelenskim istražuju demokrate, koji ispituju da li su Tramp i Đulijani pokušali da manipulišu ukrajinskom vladom u pomaganju Trampovoj predizbornoj kampanji tražeći informacije koje bi mogle biti štetne za Bajdena, njegovog protivkandidata za predsednika SAD.

Povezane vesti – Koji demokrata može da sruši Trampa?

Bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden osudio je izveštaje da je predsednik Donald Tramp vršio pritisak na ukrajinskog kolegu da istraži poslovanje njegovog sina.

“Ukoliko su ti izveštaji tačni, onda zaista nema kraja spremnosti Trampa da zloupotrebi svoju moć i ponizi našu zemlju”, naveo je Bajden u saopštenju. On je dodao da bi Tramp trebalo da objavi transkript telefonskog razgovora sa Volodimirom Zelenskim iz jula, “kako bi američki narod mogao sam da sudi o slučaju”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar