Svet
20.10.2019. 17:43
Tanjug

Evropska unija će,

NEMA ŽURBE: EU odlaže odluku o ponovnom odlaganju Bregzita

shutterstock_1230635653.jpg

Evropska unija će, umesto da žuri, radije na kratko odložiti konačnu odluku o zahtevu britanskog premijera Borisa Džonsona o ponovnom

Evropska unija će, umesto da žuri, radije na kratko odložiti konačnu odluku o zahtevu britanskog premijera Borisa Džonsona o ponovnom odlaganju Bregzita, izjavile su neimenovane evropske diplomate posle današnjeg 15-minutnog sastanka.

Britanski parlament odbio je da glasa u subotu o Džonsonovom novom sporazumu o Bregzitu, što ga je nateralo da traži treće odlaganje izlaska Britanije iz evropskog bloka, preneo je Rojters.

Do sada je bilo predviđeno da Britanija izađe iz EU 31. oktobra.

Povezane vesti - Džonson poslao tri različita pisma Briselu

Na retkom nedeljnom sastanku ambasadora 27 država članica, odlučeno je da dogovor sa Džonsonom bude prosleđen Evropskom parlamentu na potrebno odobrenje.

Evropski parlament će zasedati naredne sedmice u Strazburu.

"Čekamo da vidimo kako će se stvari odvijati do kraja nedelje, nadajući se da ćemo do tada videti i kako se stvari razvijaju u Londonu", rekao je jedan visoki evropski diplomata.

[caption id="attachment_234665" align="alignnone" width="634"]EPA-EFE/CHARLES MCQUILLAN EPA-EFE/CHARLES MCQUILLAN[/caption]

Drugi diplomata je rekao da je sastanak bio kratak, bez pitanja i diskusije.

"Mi čekamo", dodao je on.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je juče da je dobio zahtev o odlaganju i da će se konsultovati sa evropskim prestonicama kako da odgovore na njega.

Lideri EU ne žele neuređen odlazak Britanije iz EU i najverovatnije neće odbiti zahtev, navela je britanska novinska agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve