NEMAČKI ŠEF DIPLOMATIJE MAS PORUČIO TRAMPU: Ne dogovaraj ništa sa Putinom

NEMAČKI ŠEF DIPLOMATIJE MAS PORUČIO TRAMPU: Ne dogovaraj ništa sa Putinom

Foto: YouTube screenshot


Nemački šef diplomatije Hajko Mas upozorio je Donalda Trampa da sa Rusijom ne pravi nikakve jednostrane dogovore koji bi išli na štetu zapadnih saveznika SAD.

Mas je danas pozdravio sutrašnji sastanak Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi Rojters, uz podsećanje da je američki predsednik najavio da će tokom susreta s Putinom pokrenuti pitanje smanjenja nuklearnog oružja.

“Uvek smo govorili da nam je potreban dijalog s Rusijom. Zato je dobro da Vašington i Moskva razgovaraju jedan s drugim. Bio bi korak napred ako bi ovaj sastanak pružio i podsticaj za nuklearno razoružanje”, rekao je šef nemačke diplomatije listu “Bild am Zontag”.

Međutim, Mas je ukazao da “onaj ko povredi svoje partnere, rizikuje da na kraju izgubi, te da jednostrani dogovori na štetu sopstvenih partnera, na kraju štete i Sjedinjenim Američkim Državama”.

Tramp je, inače, ove nedelje optužio Nemačku da je “zarobljenik” Rusije zbog svog oslanjanja na ruske energente, a u četvrtak je Putina opisao kao “konkurenta”, a ne kao “neprijatelja”.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar