NIJE MOGAO DA PODNESE GUBITAK NA TAKMIČENJU: Gejmer ubio dva igrača na turniru

NIJE MOGAO DA PODNESE GUBITAK NA TAKMIČENJU: Gejmer ubio dva igrača na turniru

A police vehicle sits outside at Baylor Scott & White Medical Center in Grapevine, Texas, Tuesday, March 1, 2016. A police officer died on the operating table after he was shot in a Tuesday afternoon gunfight with an armed suspect. (Khampha Bouaphanh/Star-Telegram via AP) MAGS OUT; (FORT WORTH WEEKLY, 360 WEST); INTERNET OUT; MANDATORY CREDIT


Učesnik turnira u video igrama u šoping centru u Džeksonvilu na Floridi, ubio je dva čoveka, a jedanaest ranio pre nego što je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Ubica je identifikovan kao dvadesetčetvorogodišnji David Kac iz Baltimora i navodno je koristio pištolj. Ne postoje drugi osumnjičeni.

Još uvek nepotvrđeni izveštaji navode da je Kac pobesneo jer je izgubio na gejmerskom takmičenju u američkom fudbalu.

Žrtve još nisu imenovane dok se ne obavesti njihova najbliža rodbina, ali objave u čast poginulima već su počele da kruže društvenim mrežama.

Na Floridi se dogodilo nekoliko masovnih pucnjava u poslednjih nekoliko godina. 2016. u noćnom klubu Orlando ubijeno je 49 ljudi, a u pucnjavi u Mardžori Stounmen Daglas školi stradalo je 17.

„Najgori dan u mom životu”

Učesnici su u nedelju popodne igrali sportsku igru Madden NFL 19 u GLHF baru u tržnom centru Džeksonvil Lending kada je pucnjava počela.

Video prenos događaja emitovan na platformi Tvič pokazuje dvojicu učesnika igre, kada se na jednom od njih pojavljuje crvena tačka, praćena pucnjavom.

Drini Gjoka, devetnaestogodišnji učesnik, opisao je pucnjavu na Tviteru, nazvavši je „najgorim danom u životu”.

Napisao je na Tviteru kako mu je metak okrznuo palac.

Drugi takmičar, Kris „Dabi” Mekfarlend kaže da mu je metak okrznuo glavu.

Ljudi su bežali i tražili sklonište. Policija ih je zamolila da ostanu mirni dok su specijalne jedinice proveravale lokal. Potvrđeno je da je samo jedna osoba umešana u pucnjavu.

Pojedini američki mediji prenose da je Kac bio poznati gejmer i da je prošle godine osvojio najamnje jedno prvenstvo u igrici Madden.

Navodno je odseo u obližnjem hotelu.

FBI je pretražio kuću Kacovog oca u okolini Baltimora.

„Uplašena za sopstveni život”

Tejlor Pointdekster iz Čikaga kaže da je videla napadača kako nišani na ljude u baru.

„Videli smo ga, s obe ruke na oružju, kako korača unazad”, rekla je. „Uplašila sam se za sopstveni i život svog momka”.

„Devet žrtava je prevezeno u obližnje bolnice. Neki od njih imaju rane od metaka. Dve žrtve su se kasnije same dovezle u bolnicu”, rekao je šerif Majk Vilijams.

„Džeksonvil je večeras u žalosti. Moraćemo još više da radimo na javnoj bezbednosti”, rekao je gradonačelnik Leni Kari.

„Mi smo šokirani ovim događajem… Ovo je akt čistog nasilja koji strogo osuđujemo”, izjavili su za BBC iz EA Sport, kompanije koja je napravila video igru Madden i odobrila takmičenje.

Izjavili su najdublje saučešće porodicama žrtava.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar