Svet
01.05.2019. 14:13
N. G./Ruptly

NIKAD NIJE KASNO: Italijanska levičarka od 94 godine, želi u gradski savet

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Italijanska baka koja ima 94 godine, i među prvim ženama je koje su glasale u Italiji 1948. godine, kandidovaće se za izbore za gradski savet u italijanskom gradu Regio Emilia.

Marija Teresa Branduzi koja je provela mnogo godina radeći kao učiteljica i sindikalistkinja u Sardiniji, živela je u Londonu, Parizu, Berlinu, Švajcarskoj i Kaliforniji pre nego što se vratila u rodni kraj.

https://www.youtube.com/watch?v=OrytUtsfklo&feature=youtu.be

"Salvinijeva strategija je strategija straha, od zatvaranja. On govori o suverenitetu, da li to znači udaljavanje od Evrope? Da li to znači da donosimo odluke za sebe. I to mi se ne sviđa", rekla je Branduzijeva, koja je jedna od glavnih kritičarki ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija.

 

Ona ima proevropska stanovišta i bila je levičarska aktivistkinja u mladosti.

"Ne volim taj rat protiv Evrope. Ne treba da vodimo rat protiv Evrope, već da je unapredimo, da predložimo rešenja konflikta. Ne treba da napustimo Evropu. Ona je za mene osnova."

Branduzijeva će se kandidovati sa malom partijom "Reggio è" koja je uvezana sa levičarskom Demokratskom partijom. Program njene partije je usmeren na odobravanje besplatnih vrtića za decu, podrška zapošljavanju, zaštita životne sredine i poboljšanje politike domaćinstva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve