NILSKI KONJ UBIO TURISTU U KENIJI

NILSKI KONJ UBIO TURISTU U KENIJI


Da nilski konji nisu nipošto bezazleni pokazala je nedavna tragedija u Keniji, gde jedna od ovih životinja ubila turistu. Tajvanski turista, Čang Ming Čuang, star 65 godina, šetao je sa prijateljem obalom jezera Naivaša, kad je odlučio da slika nilske konje koji su se odmarali tu, što se pokazalo kao kobna odluka.

Jedan od nilskh konja koji se do tad odmarao pored jezera, ubrzo se uznemirio, verovatno shvativši “upad” dvojice turista kao napad na svoju teritoriju, pa je odlučio da napadne ovu dvojcu šetača. Poznato je da vilica nilskog konja može da pregrize kanu čamac na pola, i kada je životinja dohvatila svoju žrtvu, Čuang nije preživeo, uprkos tome što je brzo došla hitna pomoć.

Čuangov prijatelj, Vu Teng Pe, star 62 godine, imao je više sreće te  je uspeo da pobegne i trenutno se nalazi u bolnici, gde se oporavlja od lakših povreda i modrica. On je imao sreće da spase glavu, budući da nilski konji, iako glomazni, mogu da trče istom brzinom kao čovek ako su uplašeni, barem na kratke staze.

Kenijska služba za zaštitu divljih životinja (Kenya Wildlife Service), trenutno prati nilskog konja-ubicu, ali pravi razlog za iznenadnu agresiju ove životinje još nije tačno utvrđen.

U Africi inače svake godine strada oko 500 ljudi zbog napada nilskih konja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar