Svet
26.09.2021. 17:41
Tanjug

Kraj restriktivnim merama

Norvežani pušteni na slobodu: Slavlje se završilo tučom

norveska
Izvor: NTB / Joakim Halvorsen

Nasilni sukobi i masovne tuče izbili su u najvećim gradovima Norveške nakon što su ulice, barovi, restorani i noćni klubovi bili dupke puni ljudima koji su slavili kraj ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja Covid-19.

Većina ograničenja koja su bila na snazi zbog koronavirusa ukinuta su juče nakon neočekivane izjave norveške premijerke Erne Solberg u petak popodne, preneo je "Gardijan".

Slavlje koje je bilo obeleženo sukobima u glavnom gradu Oslu i drugim većim gradovima trajalo je do ranih jutarnjih časova.

norveska
Izvor: NTB / Naina Helen JAma

Policija je prijavila sukobe na nekoliko mesta, uključujući u Bergen na jugu zemlje, Trondhajmu, dok je najgora situacija bila u Oslu.

Ispred noćnih klubova, barova i restorana u Oslu kasno sinoć bili su redovi ljudi, a policija je tokom noći prijavila najmanje 50 tuča.

Za ulazak u barove, restorane i noćne klubove u Norveškoj nisu potrebni sertifikati o statusu vakcinacije niti negativni rezultati PCR testa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Većini Nemaca neće nedostajati Angela Merkel
Angela Merkel

Pokazalo istraživanje

26.09.2021. 14:36

Većini Nemaca neće nedostajati Angela Merkel

Većini Nemaca neće nedostajati Angela Merkel na čelu nemačke vlade, pokazuje istraživanje urađeno po nalogu dnevnika „Augsburger Algemajne“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
25.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve