NOVA ŠANSA ZA RIMSKOG ŠUGAVKA: Ofucana novogodišnja jelka biće reciklirana

NOVA ŠANSA ZA RIMSKOG ŠUGAVKA: Ofucana novogodišnja jelka biće reciklirana

Foto: Beta/Riccardo Antimiani


Rimska novogodišnja jelka, koju su građani zbog otužnog izgleda prozvali “šugavko”, dobiće novu namenu tako što će njeno stablo biti iskorišćeno za izgradnju kućice za dojenje u glavnom italijanskom gradu, objavile su gradske vlasti.

Drvo koje je, gotovo bez iglica, “umrlo” i pre nego što je postavljeno na trgu Venecija u centru Rima, uklonjeno je u sredu uveče. Planirano je da se deo drveta upotrebi za izradu suvenira i umetničkih dela, dodala je u saopštenju gradska uprava.

Planinska opština Val di Fijeme, koja je drvo donirala Rimu, izgradiće od njega sklonište za bebe i vratiti ga Rimu.

Priča o “šugavku” postala je popularna širom sveta izazivajući podsmeh. Gradska uprava koju vodi gradonačelnica Virdžinija Radži iz populističkog Pokreta pet zvezda bila je meta kritika zbog nabavke ofucane jekle na koju je potrošeno skoro 50.000 eura.

Čak ni skidanje ukrasa sa rimskog novogodišnjeg drveta, nakon što je doneta odluka o njegovoj reciklaži, nije prošla nezapaženo. Naime, radnici su najpre skidali ukrase sa jelke visoke 21 metar, a potom ih ponovo vraćali na drvo jer uprava u tom momentu nije donela konačnu odluku o njegovoj sudbini.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar