NOVA SERIJA POTRESA: Broj žrtava jučerašnjih zemljotresa porastao na 31

NOVA SERIJA POTRESA: Broj žrtava jučerašnjih zemljotresa porastao na 31

EPA-EFE/MALTON DIBRA


Ni dan žalosti u Albaniji, koji je danas proglašen zbog dva razorna zemljotresa koja su juče potresla tu državu i tokom kojih je tragično nastradalo 31 osoba, nije prošao bez nove serije malim zemljotresima i povećanjem broja povređenih i preminulih.

Broj onih koji su izgubili život porastao je na 31, a albanske vlasti kažu da je 45 ljudi izbavljeno iz ruševina u ni malo lakim uslovima i u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Od toga je životno ugroženo devet hospitalizovanih osoba.

Zavod za seizmologiju Crne Gore registrovao je novi zemljotres u Albaniji jačine 4,9 stepeni po Rihteru. Zemljotres se osetio i u Crnoj Gori, a epeicentar je registrovan na manje od 20 kilometara vazdušne linije od Ulcinja u blizini Velipoja u Albaniji. Kako prenosi portal CdM žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilometara.

AP Photo/Visar Kryeziu

AP Photo/Visar Kryeziu

Albaniju su jutros, u samo dva sata, opet zadseila četiri manja zemljotresa jačine od 2,9 do 3,5 stepeni Rihtera, od čega je poslednji zabeležen 25 kilometara od Tirane.

U jutarnjim satima zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale, pogodio je Bosnu i Hercegovinu. Zemljotres je registrovan 23 kilometra od Nevesinja, gde je i juče bio epicentar zemljotresa, kao i 45 kilometara od Sarajeva, naveo je Evromediteranski seizmološki centar.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar