Svet
23.07.2022. 13:14
Beta-AFP

Ukrajinske vlasti besne

Novi napadi: Ruske rakete gađale Odesu

Rat u Ukrajini
Izvor: Shutterstock

Ruske rakete gađale su crnomorsku luku Odesu, saopštila je ukrajinska strana, dodajući da će Moskva snositi odgovornost za neuspeh sporazuma o deblokadi izvoza žitarica.

"Neprijatelj je napao luku Odesa krstarećim raketama tipa Kalibr. Dve rakete je oborila protivvazdušna odbrana", naveo je portparol administracije Odese Sergej Bračuk u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Ukrajina je optužila ruskog predsednika Vladimira Putina da je "pljunuo u lice" Ujedinjenim nacijama i Turskoj bombardovanjem Odese i saopštila da će Moskva snositi "punu odgovornost" za neuspeh sporazuma o izvozu žitarica potpisanog juče u Istanbulu.

Ispaljivanjem projektila na luku Odesa, Putin je "pljunuo u lice generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu i turskom predsedniku Redžepu (Tajipu) Erdoganu, koji su uložili ogromne napore da postignu ovaj sporazum", rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Putin je previše zdrav"
putin, 21. 7. 2022.

CIA

21.07.2022. 13:37

"Putin je previše zdrav"

Ne postoje obaveštajni podaci da je ruski predsednik Vladimir Putin nestabilan ili lošeg zdravlja, izjavio je direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns, prenela je britanska televizijska mreža BBC.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve