Svet
02.11.2021. 11:35
Tanjug

Oštre mere

Novi Zeland zatvara severni deo zemlje zbog korone

Pandemija, korona
Izvor: Shutterstock

Vlasti Novog Zelanda planiraju da policijskim kordonima zatvore severni deo zemlje, zbog straha od neokontrolisanog prenošenja kovida-19.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je Kris Hipkins, ministar koji koordinira odgovor na korona virus, potvrdio da će se u deo regiona Nortlend, udaljenog oko 270 kilometara od najvećeg grada Ouklanda, od ponoći 3. novembra uvesti treći nivo zaključavanja.

Ovaj potez novozelandskih vlasti je usledio nakon otkrivanja dva slučaja u tom regionu za koje nije bilo moguće utvrditi povezanost ni sa jednim poznatim slučajem kovida-19.

"Nejasno je kako su mogli da budu zaraženi. Upravo sada bi moglo da dođe i do novih prenosa u Nortlendu“, rekao je Hipkins na konferenciji za novinare.

Vlada će idućeg ponedeljka ponovo razmotriti odluku o zatvaranju ove oblasti u kojoj je stopa vakcinacije među najnižima u zemlji, sa samo 64 odsto stanovništva koje je potpuno vakcinisano.

Premijerka Džasinda Ardern, koja je bila u poseti Nortlendu, morala je naglo da prekine konferenciju za medije nakon što su je najmanje dve osobe, koje su izgleda bile antivakseri, neprestano prekidale i ometale.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Malo nas je prodrmao zemljotres. Šta ste me pitali?"
Ardern, 22. 10. 2021.

Novi Zeland

22.10.2021. 19:10

"Malo nas je prodrmao zemljotres. Šta ste me pitali?"

Premijerka Novog Zelanda Džasind Ardern je nakratko zastala dok se obraćala naciji na konferenciji za novinare u vezi sa korona virusom, u trenutku kada je zemljotres potresao Velington, glavni grad Novog Zelanda, da bi potom nastavila da govori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve