Svet
20.08.2020. 13:44
Tanjug

OBAMA: Tramp funkciju predsednika tretira kao rijaliti šou

w_55505535.jpg
Izvor: EPA / PHILIPP GUELLAND

Bivši američki predsednik Barak Obama oštro je kritikovao svog naslednika, republikanca Donalda Trampa kao neprikladnog za funkciju šefa države, i poziva glasače da se opredele za svog stranačkog kolegu Džoa Bajdena, kako bi se, kaže, osigurao opstanak američke demokratije.

Obama je treće večeri Nacionalne konvencije demokrata rekao da Tramp nije pokazao interesovanje da se prema funkciji predsednika odnosi kao bilo čemu sem kao prema još jednom "rijaliti šou koji može da upotrebi da privuče pažnju za kojom žudi".

On je rekao i da Tramp nije pokazao zainteresovanost za angažovanje na poslu, za postizanje dogovora, kao ni za korišćenje ovlašćenja da pomogne bilo kome sem sebi i svojim prijateljima, prenosi Rojters.

Povezane vesti - MIŠEL OBAMA:Tramp pogrešan predsednik, glasajte za Bajdena

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Obama zaključuje da Tramp nije dorastao tom poslu.

"Posledice tog neuspeha su ozbiljne", ocenio je Obama i okrivio Trampa za to što je 170.000 Amerikanaca preminulo od posledica korona virusa, kao i za gubitak više miliona radnih mesta zbog recesije koja je usledila.

Povezane vesti - TRAMP: Putin, Si, Kim i Erdogan su “šahisti svetske klase”

Bivši američki predsednik, koji je i dalje jako popularan među demokratskim glasačima, iskoristio je priliku da podrži Bajdena, koji je obavljao funkciju njegovog potpredsednika u dva mandata.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

"Osam godina je Džo bio poslednji u sobi kad god sam se suočavao sa velikom odlukom. On me je učinio boljim predsednikom i on ima karakter i iskustvo da nas učini boljom zemljom", rekao je Obama u govoru, koji je prenošen iz Muzeja američke revolucije u Filadelfiji.

Bivši potpredsednik SAD 77-godišnji Džo Bajden zvanično je nominovan za predsedničkog kandidata drugog dana Nacionalne konvencije Demokratske stranke.

Bajden će se na predsedničkim izborima 3. novembra suprotstaviti aktuelnom predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve