Svet
21.04.2020. 13:01
Tanjug

OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Džong Un u kritičnom stanju posle operacije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

SAD prate informacije tajnih službi prema kojima je lider Severne Koreje Kim Džong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije, prenosi CNN izjavu neimenovanog američkog zvaničnika za koga navode da ima direktna saznanja o događaju.

Kim Džong Un je propustio rođendan svog dede 15. aprila, što je podstaklo glasine o njegovom zdravstvenom stanju.

Poslednji put viđen je četiri dana pre toga na sastanku vlade.

Još jedan američki zvaničnik potvrdio je CNN-u da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Džong Una, ali da je teško proceniti ozbiljnost situacije.

Južnokorejske onlajn novine Daily NK, fokusirane na događanja u Severnoj Koreji, objavile su da je Kim Džong Un podvrgnut 12. aprila jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog posledica pušenja, gojaznosti i previše rada.

Pročitajte još: Lekari u Denveru telima preprečili put demonstrantima

Iako CNN ne može da potvrdi ove informacije, nezvanični izvor navodi da se severnokorejski lider posle tog zahvata oporavlja u vili u Hijangsanu pod lekarskim nadzorom.

Savet za nacionalnu bezbednost i kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe odbili su da daju komentar na pitanje CNN-a o stanju lidera Severne Koreje.

CNN se takođe obratio CIA i Stejt Departmentu radi komentara i zatražio komentar od Južnokorejaca.

Severna Koreja strogo kontroliše informacije, pogotovo one koje su u vezi sa Kim Džong Unom, koga tretiraju skoro kao božanstvo, navodi CNN, a prema oceni analitičara, teško je proceniti da li su ove informacije o njegovom zdravlju istinite.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
4°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve