Svet
08.07.2021. 16:00
Tanjug

U Italiji

Obavezna vakcinacijaza nastavno osoblje

Vakcinacija
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Italijanski komesar za vanredne situacije general Frančesko Filjulo zatražio je od regiona da oranizuje vakcinaciju školskih i univerzitetskih profesora i drugog školskog osoblja, koje još nije imunizirano, piše agencija Ansa.

Do sada je, u proseku, vakcinisano 85 odsto nastavnog osoblja, ali u nekim regionima taj broj je ispod 80.

Podsticaj da se što pre vakciniše celo nastavno osoblje i zaposleni u obrazovnim ustanovama jeste u cilju organizovanja direktne nastave u novoj školskoj godini.

Predsednik nacionalnog sindikata direktora škola Atilio Frata preporučuje da vakcinisanje nastavnog osoblja protiv kovida 19 bude obavezno, kao i za lekare.

“Neko ko odbije da se vakciniše predstavlja opasnost za društvo i mora biti isključen iz nastavnog procesa. Isto važi i za studente i učenike. Treba vakcinisati sve od 12 do 16 godina. Antikovid imunizacija spasava živote”, rekao je Frata, koji je za sutra najavio protest ispred ministarstva za obrazovanje, a protiv nastave na distancu.

Šta vi mislite o obaveznoj vakcinaciji? Pišite nam u komentarima...

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kon: Za obaveznu sam vakcinaciju
kriznbi štab

"Preti nam novi talas"

04.07.2021. 20:04

Kon: Za obaveznu sam vakcinaciju

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je da Srbiji, s ovim stepenom vakcinacije, na jesen "ne gine" novi talas zaraze koronavirusom i poručio da bi uveo obaveznu vakcinaciju za određene grupe stanovništva.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
23°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve