ODLAZAK NAJSTARIJEG KASTROVOG SINA: Fidelito izvršio samoubistvo u 68. godini života

ODLAZAK NAJSTARIJEG KASTROVOG SINA: Fidelito izvršio samoubistvo u 68. godini života

Foto: Twitter screenshot


Najstariji sin bivšeg lidera Kube, Fidel Kastro Dijaz-Balart, izvršio je samoubistvo u 68. godini života, objavili su zvanični kubanski mediji, a prenose svetske agencije.

“Doktor nauka Fidel Castro Diaz-Balart koji je zbog teške depresije mesecima bio pod nadzorom lekarskog konzilijuma, oduzeo je sebi život prvog februara tokom jutra”, piše zvanični list Granma, a prenosi Frans Pres.

Bio je poznat javnosti kao Fidelito ili Mali Fidel zbog velike sličnosti sa svojim pokojnim ocem, Fidelom Kastrom.

Od sve Kastrove dece, kubanska javnost najbolje je poznavala Fidelita. On je rođen 1949. godine iz braka Fidela Kastra i Mirte Dijaz-Balart, sa čije strane je Fidelito bio u srodstvu sa nekim od najvećih Kastrovih neprijatelja iz američkog Kongresa, navodi Rojters.

Našao se u velikom sporu o starateljstvu između Kastra i Dijaz-Balartove, koja ga je sa pet godina odvela u SAD.Kastro je nakon revolucije 1959. godine uspeo da vrati Fidelita na Kubu.

Studirao je nuklearnu fiziku u bivšem Sovjetskom Savezu, a u trenutku smrti je radio kao naučni savetnik u Kubanskom državnom veću i kao predsednik Kubanske akademije nauka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar