OKRŠAJ INDIJE I PAKISTANA NA NEBU IZNAD KAŠMIRA: Oboren indijski MiG-21, Pakistanci tvrde dva aviona i dva pilota zarobljena

OKRŠAJ INDIJE I PAKISTANA NA NEBU IZNAD KAŠMIRA: Oboren indijski MiG-21, Pakistanci tvrde dva aviona i dva pilota zarobljena


Indija je danas saopštila da je jedan od njenih lovaca “Mig-21” izgubljen u incidentu s pakistanskim avionom u indijskom delu Kašmira i da je njegov pilot nestao.

Pakistan je ranije danas saopštio da je oborio dva indijska aviona i zarobio dva pilota.

Portparol indijskog Ministarstva spoljnih poslova Raveš Kumar izjavio je da je oboren i jedan avion pakistanskog ratnog vazduhoplovstva i da su indijske snage videle kako on pada na pakistanski deo Kašmira.

 

Kumarova izjava usledila je nekoliko sati pošto je Pakistan saopštio da je njegovo ratno vazduhoplovstvo oborilo dva indijska aviona koja su prešla granicu u Kašmiru i zarobilo dva indijska pilota, od kojih je jedan povredjen. Kumar je rekao da Indija i dalje “proverava” da li je njen pilot u pritvoru u Pakistanu.

Indija je juče izvela napad na teritoriju pod kontrolom Pakistana, na najveći kamp za obuku grupe Džaiš-e-Mohamad, za koju Nju Delhi tvrdi da stoji iza samoubilačkog bombaškog napada na indijske vojnike u Kašmiru 14. februara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar