OPTUŽUJU GA ZA RASIZAM: Trudo se izvinio što je lice obojio u crno 2001.

OPTUŽUJU GA ZA RASIZAM: Trudo se izvinio što je lice obojio u crno 2001.

Shutterstock


Kanadski premijer Džastin Trudo uputio je izvinjenje zbog šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine, nakon što se ta neprilična fotografija pojavila pre pet nedelja pre izbora.

Fotografija tada 29-godišnjeg Trudoa s licem koji je zatamnjeno šminkom glavni je izazov za lidera koji često govori o važnosti borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla, prenosi Rojters.

“Trebalo je da znam bolje, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio”, rekao je Trudo pošto je Tajm objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom.

Dzastin Trudo

Na gala prijemu koji je tematski bio posvećen Arapskim noćima, obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku, rekao je Trudo.

Kanadski premijer je, kako se navodi, u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endru Širom uoči saveznih izbora 21. oktobra.

Povezane vesti – Bolton dobio naslednika

Šir je rekao da je “izuzetno šokiran i razočaran” Trudoovom fotografijom.

“To šminkanje delo je otvorenog podsmeha i rasizma. Kanađani su sada videli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i ko nije spreman upravljati ovom zemljom”, rekao je novinarima u Kvebeku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar