Svet
30.10.2018. 13:51
R.E./Beta

OŠTEĆEN JEDINI RUSKI NOSAČ AVIONA ADMIRAL KUZNJECOV: Potonuo plutajući kej, jedan radnik nestao dvoje povređeno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jedini nosač aviona ruske mornarice Admiral Kuznjecov oštećen je kada je potonuo ogromni plutajući kej za koji je bio pričvršćen za vreme radova na održavanju i modernizaciji, javile su danas ruske vlasti.

Jedan radnik se vodi kao nestao.

Nesreća se dogodila noćas kod Murmanska gde se nosač aviona Admiral Kuznjecov nalazi od početka 2017. godine zbog radova na održavanju i modernizaciji koji treba da traju do 2021. godine.

Predstavnik brodogradilišta rekao je da je nesreća izazvana prekidom struje zbog koje nisu mogle da rade pumpe jednog od dva keja za koja je brod bio prikačen. Tada su se napunile cisterne plutajućeg keja i on je potonuo.

Kako se navodi nosač aviona prebačen je na drugi dok i nesreća neće uticati na planiran završetak radova na njemu.

Dvoje povređenih su zbrinuti na licu mesta a dvoje je odvedeno u bolnicu, dok, nažalost, jedan radnik još nije pronađen, rekla je u video snimku objavljenom preko njene Instagram stranice guvernerka oblasti Murmansk Marina Kovtun.

Aleksej Rahmanov, predsednik ruske javne firme "Junajted Šipbilding Korporejšn" (USC) zadužene za obnovu nosača aviona rekao je da se procenuje šteta, da je jedna dizalica visine 15 metara pala na most i da je jasno da ima oštećenja na trupu i na mostu.

On je dodao da na sreću šteta nije načinjena na delovima broda vitalnim za njegov rad, prenosi agencija TASS.

Nosač aviona Admiral Kuznjecov počeo je da plovi 1990. godine i poslednjih godina bio je rasporedjen u Sredozemlju u okviru ruske intervencije u Siriji. Nije imao veće popravke od 1997. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve