Svet
26.10.2019. 13:17
Tanjug

OŠTRE OPTUŽBE Moskva: SAD krijumčare sirijsku naftu u druge zemlje

nafta.jpg

Sjedinjene Američke Države krijumčare sirijsku naftu u druge zemlje, a konvoje obezbeđuju američke privatne vojne kompanije i jedinice za specijalne operacije, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Kamioni-cisterne koje obezbeđuju američki vojnici i privatne vojne kompanije krijumčare naftu sa polja u istočnoj Siriji u druge zemlje. U slučaju bilo kakvog napada na takav konvoj, američke specijalne jedinice i borbeni avioni odmah reaguju", rekao je general Konašenkov.

Povezane vesti - IRANSKI MINISTAR: Izvozićemo naftu na svaki mogući način

On je dodao da se nafta vadi uz pomoć opreme vodećih zapadnih korporacija, čime se krše sve američke sakcije, prenosi Tas s.

Konašenkov je ukazao na to da je ugovor za transport nafte sprovela kompanija Sadkab, koja je pod američkom kontrolom osnovana u takozvanoj autonomnoj administraciji na istoku Sirije.

venecuela nafta

"Prihodi od krijumčarenja sirijske nafte slivaju se na bankovne račune američkih privatnih vojnih kompnija i obaveštajnih agencija preko brokerskih preduzeća s kojima sarađuju", naveo je Konašenkov.

Povezane vesti - "OBEĆAO SAM" Tramp: Jordan i Izrael su mi tražili da ne povlačim vojsku iz Sirije

Rusko ministarstvo odbrane izračunalo je da, ako se uzme da je cena jednog barela prokrijumčarene sirijske nafte 38 dolara, mesečni prihod prevazilazi 30 miliona dolara.

"Najviši zvaničnici Pantagona i Lenglija (CIA) spremni su da večno čuvaju naftne bušotine u Siriji od imaginarnih skrivenih ćelija Islamske države, kako bi obezbedili takav kontinuiran priliv finansijskih sredstava bez kontrola i taksi," zaključio je Konašenkov.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve