Svet
18.06.2021. 16:15
Tanjug

U Nigeriji

Oteli više od 80 učenika

Nigerija
Izvor: EPA / AKINTUNDE AKINLEYE

Naoružani napadači ubili su policajca i oteli najmanje 80 učenika i pet učitelja iz škole u nigerijskoj državi Kebi, saopštili su policija i očevici.

To je treća masovna otmica za tri nedelje u severozapadnoj Nigeriji, koje vlasti pripisuju naoružanim bandama koje traže otkupninu, prenosi Rojters.

Učitelj Usman Aliju rekao je da su napadači oteli više od 80 đaka, uglavnom devojčica, nakon štu su se probili kroz ogradu i upali u učionice.

Portparol policije Nafiju Abubakar rekao je da je jedan policajac poginuo tokom razmene vatre. Prema njegovim rečima, jedan od učenika je ranjen u pucnjavi.

Napad se dogodio na Federalnom vladinom koledžu u Birnin Jauri.

Bande koje traže otkup otele su od decembra više od 800 nigerijskih učenika iz škola. Neki su pušteni, dok se ostali i dalje vode kao nestali.

Napadi na severozapadu zemlje nisu povezani sa islamističkim pobunjenicima na severoistoku, gde je militantna organizacija Boko Haram došla u žizu javnosti kada je 2014. godine otela više od 270 učenica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Nigeriji oteto 200 dece
Nigerija

"Ne plaćamo otkupninu"

01.06.2021. 14:56

U Nigeriji oteto 200 dece

Nigerijske vlasti saopštile su danas da je na severu zemlje iz škole oteto oko 200 dece, ali su odbacile mogućnost da ih oslobode plaćanjem otkupnine.
Close
Vremenska prognoza
mist
8°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve