OTKRIVENO KO JE HAKER KOJI JE DANIMA NEMAČKU DRŽAO U STRAHU: Učenik priznao krivicu da je objavio lične podatke političara

OTKRIVENO KO JE HAKER KOJI JE DANIMA NEMAČKU DRŽAO U STRAHU: Učenik priznao krivicu da je objavio lične podatke političara


Učenik iz Nemačke, osumnjičen za hakerski napad i objavljivanje privatnih podataka stotina nemačkih političara i poznatih ličnosti na internetu, priznao je krivicu i izjavio da je delovao sam, saopštile su danas vlasti.

Frankfurtsko tužilaštvo je saopštilo da taj 20-godišnjak, čiji identitet nije objavljen, živi s roditeljima i još ide u školu, prenosi Asošiejted pres.

On nije osudjivan i deluje da žali zbog svog postupka, navode tužioci.

Dosadašnja istraga nije pokazala da je još neko umešan u objavljivanje podataka na internetu.

Osumnjičeni je juče pušten na slobodu, pošto nije bilo zakonskog osnova da bude zadržan u pritvoru.

Policija je ranije danas saopštila da su istražitelji u nedelju pretresli njegov stan u saveznoj državi Hese i uhapsili ga.

Lični podaci i dokumenti oko 1.000 nemačkih političara i istaknutih ličnosti objavljivani su na internetu od 20. decembra. Uglavnom su objavljeni osnovni kontakt podaci, a u 60 slučajeva i osteljiviji lični podaci. Hakerskim napadom pogodjeni su članovi svih parlamentarnih stranaka, osim poslanika krajnje desne Alternative za Nemačku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar