OVIH 11 MERA USVOJILA JE EU U SLUČAJU DA BRITANCI IZGLASAJU BREGZIT: Najveće promene u avio, vodenom i drumskom saobraćaju

OVIH 11 MERA USVOJILA JE EU U SLUČAJU DA BRITANCI IZGLASAJU BREGZIT: Najveće promene u avio, vodenom i drumskom saobraćaju


Evropska unija (EU) usvojila je danas mere za slučaj da Velika Britanija napusti Uniju 29. marta bez sporazuma, što bi dovelo do promene procedura, preko noći, s obe strane Lamanša.

Parlament EU odobrio je danas poslednju od 11 takvih mera koje pokrivaju sve od vazdušnog, vodenog i drumskog saobraćaja do statusa stranih studenata.

Neki od tih mera bi zahtevale recipročne mere u Britaniji.

Belgijski poslanik Tom Vandenkendelere opisao je to kao „tipične mere koej se preduzimaju u vanrednom stanju i uvode se samo privremeno u određenom vremenskom periodu, pod strogim uslovima“.

Ketrin Berder koja predstavlja jugoistočnu Englesku u Evropskom parlamentu, navela je putnike na avio letovima kao primer konfuzije u slučaju Bregzita, bez sporazuma.

„Ukoliko napustimo Uniju u ponoć, oni treba da znaju – mogu li avioni da polete sledećeg dana, da li su odobrenja (za let) njihovih pilota važeća… to su sve stvari koje su zapravo potrebne za jedan let avionom“, navela je Berder.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar