Svet
17.06.2021. 10:05

Medijski kanibalizam?

Pad gondole: Da li je trebalo objaviti snimak ili ne?

gondola, žičara
Izvor: Shutterstock

Oštre polemike i osude usledile su nakon što je u medijima objavljen snimak sigurnosnih kamera o padu gondole na brdu Motarone, 23 maja, kada je poginulo 14 osoba.

Tužiteljka koja vodi postupak, Olimpia Bosi, izdala je saopštenje u kojem osuđuje objavljivanje video snimka i to ocenjuje kao “apsolutno neodgovarajuće”.

List “Korijere dela Sera”, piše o “medijskom kanibalizmu”, a u veoma uticajnoj radio emisiji na Radio RAI 3 - “Na prvoj strani”, veliki broj slušalaca je protestovao ocenjujući da objavljivanje šokantnog video snimka nije u intersu ni istrage, niti istine, a najmanje porodica poginulih, te da ima jedinu namenu “zarade na patnjama drugih”.

“Zapanjena sam i čvrsto verujem da iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama nije trebalo objaviti snimak”, izjavila je Marčela Severino, gardonačelnica grada Streša, odakle je deo žrtava.

Predsednik Televizije RAI, Marečelo Foa, rekoa je da je “šokiran” i da je u slučajevima kao ovaj bilo neophodno oceniti da li je ispravno objaviti snimak.

Šta vi mislite o tome? Pišite nam u komentarima...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
-4°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve