Svet
30.09.2021. 00:08
R.E.

Klimatski samit mladih

Papa zahvalio mladim klimatskim aktivistima

papa
Izvor: ANSA / LUCA ZENNARO

Papa Franja pozdravio je mlade klimatske aktiviste, koji su pozvali svetske lidere da ispune obećanja o smanjenu emisije štetnih gasova i insistirali da politčari donose mudre odluke kako bi promovisali "kulturu odgovornog deljenja".

Franja se video porukom obratio učesnicima trodnevnog klimatskog skupa u Milanu, kojem prisustvuje oko 400 aktivista, među kojima su Greta Tunberg iz Švedske i Vanesa Nakate iz Ugande, prenosi AP.

Sa Četvrtog klimatskog samata mladih upućene su preporuke za samit Ujedinjenih nacija o klimi koji počinje 31. oktobra u Glazgovu u Škotskoj.

Papa je zahvalio aktivistima na njihovim snovima i dobrim projektima i ohrabrio ih da ustanove obrazovni savez kako bi pomogli da se kroz brigu o planeti "ponovo izgradi huamnost".

"Vi ste spremni ne samo na akciju veći i na pažljivo slušanje, konstruktivan dijalog i međusobno razumenvanje", poručio je Franja.

Škotska biskupska konferencija izrazila je očekivanje da će papa prisustvovati klimatskom samitu u Glazgovu, ali Vatikan to još nije potvrdio.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko nas koštaju klimatske promene
zagađenje, vazduh, fabrike

"Razlog da radimo"

14.09.2021. 18:10

Koliko nas koštaju klimatske promene

Direktna šteta od klimatskih promena u Srbiji od 2000. godine do danas prelaze sedam milijardi evra, izjavio je predstavnik Privredne komore Srbije na onlajn konferenciji "Klimatske promene i zelena tranzicija" koju su organizovali u saradnji sa Svetskom oragnizacijom za zaštitu prirode (WWF).
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve