PENTAGON: Kampovi za imigrante u dve vojne baze

PENTAGON: Kampovi za imigrante u dve vojne baze

(AP Photo/Charles Dharapak, File)


Pentagon se priprema za izgradnju privremenih kampova za imigrante u dve vojne baze, izjavio je američki ministar odbrane Džim Matis.

Matis nije rekao koje baze su u pitanju, ali je istakao da se radi na detaljima, uključujući utvrdjivanje potrebnog kapaciteta za smeštaj, prenela je agencija AP.

Iz Pentagona je ranije najavljena mogućnost korišćenja četiri baze, ali je Matis naveo da će biti izabrane dve.

Pentagon je prošle nedelje saopštio da će napraviti mesta za prijem u vojnim bazama za oko 20.000 dece migranata koja su u SAD stigla bez pratnje odraslih.

Matis nije medjutim novinarima precizirao da li će privremeni kampovi za imigrante biti namenjeni samo za decu ili i za njihove porodice, navodi agencija AP.

Američki predsednik potpisao je prošle nedelje ukaz kojim je ;okončana praksa razdvajanja dece ilegalnih imigranata od roditelja na granici. Tramp je takodje naredio Pentagonu da, ako bude potrebno, obezbedi za smeštaj imigranata sve raspoložive zgrade i čak izgradi nove.

Ministarstvo zdravlja je još pre nekoliko nedelja najavilo da će pripremiti neke od brojnih vojnih baza na jugu SAD za smeštaj maloletnih imigranata koji sami dolaze u SAD.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar