PENTAGON SE OPET OGLASIO: Napadi u Siriji su bili veoma uspešni

PENTAGON SE OPET OGLASIO: Napadi u Siriji su bili veoma uspešni

(AP Photo/Charles Dharapak, File)


Američki vazdušni napadi u Siriji uspešno su pogodili svaku metu, saopštio je Pentagon.

Portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla je da su napadi izvedeni kako bi se Sirija onesposobila za korišćenje hemijskog oružja u budućnosti, navodi agencija Asošiejted pres.

Napadi ne predstavljaju promenu američke politike ili pokušaj svrgavanja sirijskog režima, kazala je ona i dodala da SAD ne može da dozvoli takvo kršenje medjunarodnog prava. ; Vajt je rekla da SAD neće tolerisati hemijske napade bilo gde u svetu i pozvala je Rusiju da ispuni svije obaveze i osigura da se sirijska vlada odrekne hemijskog oružja.

Portparolka Pentagona je navela da su napadi pažljivo planirani kako bi se smanjila opasnost od kolateralne štete i pogibije civila.

Naš cilj u Siriji ostaje isti, da se pobedi Islamska država (ID), ali nećemo stajati po strani dok druga strana, uz podršku Rusije i Irana, krši medjunarodno pravo, rekla je ona.
SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su noćas vazdušne napade u Siriji posle nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar