PLASTIČNI HIRURG IZ BRAZILA OPTUŽEN ZA UBISTVO PACIJENTKINJE: Žena umrla nedugo nakon što je on operisao

PLASTIČNI HIRURG IZ BRAZILA OPTUŽEN ZA UBISTVO PACIJENTKINJE: Žena umrla nedugo nakon što je on operisao


Dr Bambam, plastični hirurg poznatih ličnosti iz Brazila, optužen je za ubistvo jedne od svojih pacijentkinja. Naime, jedna žena preminula je nedugo nakon intervencije koju je on izvršio.

Screenshot_175

Hirurg, čije je pravo ime Denis Furtado, pobegao je četiri dana nakon što je operisao Lilijan Kaliksto. Ona je došla da stavi silikone u zadnjicu, a operacija je urađena u njegovom stanu u Riju.

Sudeći prema optužbama koje su dospele u javnost, on je, navodno, koristio dozu hemikalija veću od dozvoljene, tokom operacije.

Furtado, koji ima preko 650000 pratilaca na Instagramu zahvaljujući postavljanju fotografija svojih radova, uhapšen je prošlog meseca.

 Iz policije su rekli da su uhapsili hirurga koji nije registrovan za rad u Riju de Žaneiru.Ovaj hirurg je negirao svoju krivicu: “Nikada nisam imao komplikacije i nesuglasice sa pacijentima i ne mogu da verujem da je ovo prvi put da se desi tako nešto”.

U svakom slučaju, protiv njega će biti podignuta optužnica.

On je rekao kako je koristio 300ml akrilne plastike stavljene u rastvor. Prema  optužnici, ova supstanca bi trebalo da se koristi u veoma malim dozama.

Policija je saopštila da se Kaliksto (46), inače majci dvoje dece, slošilo tokom operacije i odmah posle je odvedena u bolnicu, gde joj se stanje pogoršalo.

Ona je u bolnicu stigla sa nenormalno brzim otkucajima srca pre nego što je umrla.

Desetine smrti žena u Latinskoj Americi nastane nakon korišćenja sintetike poput ove koju je Furtado koristio.

 

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar