PLENKOVIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU: Očekujem tvrdu kohabitaciju

PLENKOVIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU: Očekujem tvrdu kohabitaciju

EPA-EFE/JULIEN WARNAND


Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković čestitao je Zoranu Milanoviću (SDP) na izbornoj pobedi rekavši da očekuje tvrdu kohabitaciju u skladu s Ustavom i zakonom.

“Imamo mi dugu istoriju odnosa, a ovu nedavnu, koju je svojim izjavama on (Milanović) začinio na način na koji ja nisam 2016. i ne bih inače, ali razgovaraćemo i o tome”, dodao je Plenković.

AP Photo/Darko Vojinovic

AP Photo/Darko Vojinovic

On je zahvalio aktuelnoj predsednici i kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović na njenih pet godina mandata, ako i svim članovima stranke koji su u kampanji dali sve od sebe da ona osvoji još jedan mandat, prenosi Hina.

Povezane vesti – Grabar Kitarović: Pružam ruku Milanoviću

Na pitanje jesu li ovim rezultatima predsedničkih izbora upućene poruke i njemu, predsednik HDZ-a rekao je da će stranka analizirati rezultate tih izbora i razloge zašto se to dogodilo.

Smatra i da je činjenica da je u drugom krugu predsedničkih izbora bilo više od 4,6 odsto nevažećih listića, što je enorman broj, pokazao da je deo hrvatskih birača tendenciozno poništio svoje listiće te, da njih nije bilo, došlo bi se na “svega desetak hiljada glasova razlike”.

Nakon 99,85 posto obrađenih biračkih mesta, bivši premijer osvojio je 52,70 odsto, odnosno 1.031204 glasa, dok je Grabar Kitarović dobila 47,30 odnosno 925.764 glasova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar