POBEGLA OD POPLAVA, PA ZASPALA: Umorna tigrica dremnula u jednoj kući u Indiji

POBEGLA OD POPLAVA, PA ZASPALA: Umorna tigrica dremnula u jednoj kući u Indiji


Jedna tigrica koja je zbog nedavnih poplava u Indiji pobegla iz Nacionalnog parka u provinciji Asam, pronađena je kako se odmara u krevetu u jednoj privatnoj kući.

Pretpostavlja se da je pobegla iz Nacionalnog parka Kaziranga, gde su 92 životinje umrle prethodnih dana usled poplava, prenosi BBC.

Tigar

Nakon što je otkrivena, zvaničnici i grupa koja se bavi zaštitom divljih životinja, izveli su tigricu iz kuće i usmerili je ka džungli. Kako se navodi, ona je nakon što je pobegla iz Nacionalnog parka prvo primećena na jednom putu udaljenom 200 metara od rezervata, ali se pretpostavlja da ju je uznemirio saobraćaj i da je pobegla, a da je utočište pronašla u kući pored autoputa.

Vlasnik kuće je sa porodicom pobegao, čim je primetio da ulazi u kuću. Kako su rekli zvaničnici, tigrica je u kuću ušla oko 7.30 ujutru po lokalnom vremenu, gde je prespavala ceo dan.

“Ona je bila veoma iscrpljena i lepo je dremnula tokom dana. Najbolje je što je niko nije uznemirio dok je spavala i da je mogla da se odmori”, rekao je on dodajući da u toj oblasti veoma poštuju divlje životinje.

Vlasnik kuće rekao je da će sačuvati posteljinu na kojoj je tigrica spavala. U Nacionalnom parku Kaziranga živi 110 tigrova, ali nijedan nije stradao tokom nedavnih poplava.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar