Svet
29.12.2017. 11:36
Andrej Mlakar

POBUNA U GRADU KERMANŠAH NA ZAPADU IRANA: Građani na ulicama uzvikuju " Ne Gaza, Ne Liban, nego Iran" traže bolje uslove života

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na pojednim društvenim mrežama danas su se pojavili snimci ulični protesta građana u Iranu, koji kontinuirano traju već nekoliko dana, zbog nezadovoljstva verskom vlašću i lošim uslovima života.

Ulične demonstracije po uzoru na one koje su se mogle videti u Tunisu, Egiptu, Libiji, Bahreinu i Siriji tokom " Arapskog proleća" izgleda da su zahvatili i Islamsku Republiku Iran.

Snimci su iz grada Kermanšah koji se nalazi na 525 kilometara zapadno o prestonice Irana, Teherana i 120 kilometara od Iračke granice.

Prema izveštajima pojedninih Iranaca inače protivnika verskog režima u Teheranu, a koji su okačili snimke, građani protestvuju zbog loših uslova života, i korupcije islamskog režima.

 

Today people of Iran continued protesting poor living condition & corruptions committed by Islamic regime authorities across the Iran. Here is the first videos from Kermanshah, people shout: "No Gaza, No Lebanon, Our Lives are devoted to Iran". pic.twitter.com/PRVB140Mnb

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) December 29, 2017

Na prvom snimku od dva objavljena, građani uzvikuju: " Ne Gaza, Ne Liban, Naši životi su posvećeni Iranu".

Na drugom video snimku koji se pojavio okupljeni građani uzvikuju parolu: " Politički zatvorenici moraju da budu oslobođeni".

 

Another video showing people of Kermanshah minutes ago. They chant: "Political prisoner must be freed". pic.twitter.com/6egNcXLmZ8

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) December 29, 2017

Inače, grad Kermanšah gde su započeli protesti ima 794.863 stanovnika. Većina građana su Kurdi, a većinska religija je šiitska iako postoje i manje zajednice bahaija, jevreja , jarsana i jermenskih hrišćana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve