POČELA HAPŠENJA Rohani priznao: Ukrajinski avion neoprostiva greška

POČELA HAPŠENJA Rohani priznao: Ukrajinski avion neoprostiva greška

EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL


Predsednik Irana Hasan Rohani, u televizijskom obraćanju, izjavio da je obaranje ukrajinskog aviona bila “neoprostiva greška”.

Rohani je rekao i da je reč o “tragičnom događaju” koji će, kako je istakao, detaljno biti ispitan. “Iran ce kazniti sve odgovorne za nenamerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona”, poručio je Rohani.

U međuvremenu, portparol iranskog pravosuđa Golamhosein Esmail saopštio je da su “neke osobe” uhapšene zbog uloge u obaranju aviona, ne navodeći detalje.

Pročitajte još: Iran odbacio Trampovu podršku upućenu Irancima

Rohani je obaranje aviona nazvao “neoprostivnom greškom”, ocenivši da ne može samo jedna osoba da bude odgovorna za tu nesreću, prenosi Rojters.

“To što su iranske oružane snage priznale svoju grešku je dobar prvi korak. Treba da uverimo ljude da se to neće ponoviti”, rekao je Rohani.

AP Photo/Ebrahim Noroozi

AP Photo/Ebrahim Noroozi

On je dodao da je njegova vlada ima odgovornost prema Irancima i drugim narodima, čiji su državljani poginuli u padu aviona.

Avion “boing 737” ukrajinske kompanije “Internešenel erlajnz” oboren je neposredno nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar