POČELA KOPNENA OFANZIVA PROTIV KURDA: Turske snage upale u Siriju

POČELA KOPNENA OFANZIVA PROTIV KURDA: Turske snage upale u Siriju


Turske trupe i njihovi sirijski pobunjenički saveznici ušli su na severoistok Sirije, saopštilo je ministarstvo odbrane Turske.

Ovim potezom Turske počela je kopnena ofanziva protiv boraca kurdske milicije.

Ranije su turski ratni avioni i artiljerija gađali položaje kurdskih boraca u prekograničnoj vojnoj operaciji, samo nekoliko dana pošto su se američke trupe povukle s tog područja.

Ratni kabinet Erdogana

Ratni kabinet Erdogana

Sirijski posmatrači u kurdskim oblastima kažu da je najmanje sedam civila ubijeno u turskim vazdušnim udarima na severoistoku Sirije, prenosi AP.

turska sirija

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji saopštila je da poginulo osam osoba, uključujući dva hrišćanska Asirca u gradu Kamišli, jedan bračni par sa detetom muškarca blizu grada Tal Abiad.ž

turska sirija

Kako prenosi AP, stradalo je i jedno dete u selu zapadno od Kamišlija, kao i jedan muškarac u Ras al Ajnu.

Reketiran zatvor u kojem su borci Isis

Kurdske snage, koje kontrolišu severoistok Sirije, saopštile su da je u turskom vazdušnom napadu pogođen zatvor u kome su bili zatočeni militanti Islamske države.

turska sirija kurdi

“Jedan od zatvora u kojima su bili zatvoreni pripadnici Islamske države pogođen je tokom vazdušnih napada koje izvršila Turska”, objavile su na tviteru Sirijske demokratske snage bez davanja dodatnih detalja, prenosi Rojeters.

Povezane vesti – Junker Turskoj: Zaustavite operaciju

Istovremeno, tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da je njena vojska u vazdušnim i raketnim napadima pogodila ukupno 181 položaj miltanata od početka operacije na severoistoku Sirije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar