POGOĐEN TRI PUTA. Nastavnik oborio napadača i sprečio masakr u školi u Indijani

POGOĐEN TRI PUTA. Nastavnik oborio napadača i sprečio masakr u školi u Indijani


Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta pogođen iz vatrenog oružja dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za Indijanapolis star rekao da je Džejson nakon pucnjave bio u svesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, rekavši joj da je “ok”, prenosi AP.

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog kvoterbeka, kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobegla od gužve.

Neimenovani učenik je u petak ujutru ušao u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen verovatno sprečio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

“Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih”, rekao je Stounbrejker.

Vlasti veruju da je napadač delovao sam, ali nisu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podseća da se pre nedelju dana u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar