POJAVILA SE ANTI-GRETA: Naomi Seibt – “klimatski skeptik”

POJAVILA SE ANTI-GRETA: Naomi Seibt – “klimatski skeptik”


Youtube influenserka i nova mlada nada konzervativaca Naomi Seibt poručila je da Greta Tunberg i ostali klimatski aktivisti “samo doprinose opštoj histeriji”.

Nemačka tinejdžerka, koja je dobila nadimak Anti-Greta, poslala je putem svog Youtube kanala poruku mladoj švedskoj aktivistkinji Greti Tunberg uoči godišnjeg okupljanja konzervativaca na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) koja će se održati u blizini Vašingtona.

Naomi Seibt (19), koja za sebe kaže da je “klimatski skeptik” ili “klimatski realista” će govoriti na konferenciji na kojoj će učestvovati i Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens, prenosi B92.

Kako piše Gardijan, Seibt s nalazi na platnom spisku Instituta Hartlend, analtičkog centra koji je blisko povezan s Belom kućom i koji negira utvrđena naučna znanja o tome da ljudska aktivnost zagreva planetu, što može imati fatalne posledice u bliskoj buducnosti.

Naučnici, smatra ova mlada konzervativka, preuveličavaju uticaj emisija staklene bašte na klimu planeta.

Naslovi videa koje je objavila na svom Youtube kanalu kao što su “Klimatske promene – samo prazna priča?”, “Žestoka bez feminizma?” i “Poruka medijima – kako se usudujete?” govore same za sebe.

“Imam vrlo dobre vesti za vas. Ne dolazi smak sveta zbog klimatskih promena. Zapravo, za 12 godina i dalje cemo biti ovde, ležerno cemo praviti fotke na svojim iPhone 18s”, kaže Seibt u jednom od videa, aludirajuci na dramaticno upozorenje koje je Tunbergova uputila da imamo još 12 godina da sprečimo klimatsku katastrofu.

CPAC će biti do sada najveća pozornica na kojoj ce ova Youtube influenserka nastupiti.

“Alarmiranje čovečanstva pričom o klimatskim promenama predstavlja groznu antiljudsku ideologiju”, rekla je.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar