Svet
02.09.2019. 11:49
R.E./Tanjug

POSLEDICE DORJANA: Najjači uragan koji je pogodio Bahame

tan2019-9-1_194549883_0.jpg
Izvor: NOAA /

Uragan Dorijan, praćen vetrom koji je dostizao brzinu od skoro 300 kilometara na sat, pogodio je severne delove Bahama, pričinivši veliku štetu.

Američki nacionalni centar za uragane upozorio je stanovnike Bahama da ne izlaze iz kuća jer se očekuje udar koji bi nivo vode mogao da podigne do sedam metara.

Uragan je skidao krovove sa kuća, prevrtao automobile, pričinjena je velika šteta infrastrukturi, nestalo je vode i struje, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili žrtvama, preneo je sinoć AP.

AP Photo/Ramon Espinosa AP Photo/Ramon Espinosa

Dorijan, koji je prerastao u kategoriju pet, što znači da može da izazove katastrofalne nivoe razaranja, najjači je uragan koji je pogodio Bahame u novijoj istoriji.

Pročitajte još - OLUJA OPASNA PO ŽIVOT: Vanredno stanje u Majamiju zbog Dorijana

Hoteli su zatvoreni, a na stotine ljudi se već smestilo u škole, crkve i druga skloništa.

Američki Nacionalni centar za uragane navodi da je ovo najsnažniji uragan koji je ikada pogodio Bahame, kao i da su na ostrvima Abako "katastrofalni uslovi".

AP Photo/Ramon Espinosa AP Photo/Ramon Espinosa

Premijer Bahama Hubert Minis je upozorio da oni koji se ne evakuišu "dovode sebe u izuzetnu opasnost" i mogu očekivati "katastrofalne posledice".

Centar oluje je oko 295 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi. Na Floridi je na snazi vanredno stanje zbog uragana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve