POTPIS NA RAZVOD: Fon der Lejen i Mišel Barnije potpisali sporazum o Bregzitu

POTPIS NA RAZVOD: Fon der Lejen i Mišel Barnije potpisali sporazum o Bregzitu


Predsednici Evropske komisije i Evropskog saveta potpisali su danas, bez prisustva medija, sporazum o razlazu Evropske unije sa Velikom Britanijom koja bi trebalo da napusti evropski blok sledeće nedelje.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je na Twitteru fotografije sa potpisivanja sa Ursulom von der Lajen, u prisustvu evropskog pregovarača za Bregzit Mišela Barnieja.

Medijima je bilo zabranjeno prisustvuju tom, kako se navodi, malom ali značajnom koraku kojim se prvi put potvrđuje izlazak neke države iz EU, prenosi AP.

“Šarl Mišel i ja upravo smo potpisali Sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU i time otvorili put ka njenoj ratifikaciji od strane Evropskog parlamenta”, napisala je tvoteru Ursula von der Lajen šest sati posle potpisivanja.

“Stvari će se neminovno promeniti, ali naše prijateljstvo ostaje. Počinjemo novo poglavlje kao partneri i saveznici” objavio je Mišel, kako se navodi, takođe satima nakon ceremonije potpisivanja,

Očekuje se da će Parlament EU ratifikovati sporazum o Bregzitu sledeće srede, samo nekoliko dana pre isteka roka.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    mihailo

    Protivnici Bregzita navode analize kako izlazak Britanije iz EU je prava katastrofa za Britaniju. Niko,
    ama baš niko ne komentariše šta za EU znači izlazak Britanije i koje potrese u ekonomiji UE izaziva Bregzit. Samo za početak budžet EU bez učešča Britanije a koje je do sada bilo oko 15% celokupnog budžeta EU…i to je samo vrh ledenog brega.

+ Ostavite komentar