POTVRĐENO: U Hrvatskoj zabeležen prvi slučaj koronavirusa

POTVRĐENO: U Hrvatskoj zabeležen prvi slučaj koronavirusa

AP Photo/Aaron Favila


Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, piše Index. hr.

Reč je o mlađem čoveku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sednice za koronavirus.

Rekao je kako je hospitalizovani muškarac izolovan i da je u dobrom stanju.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da je oboleli mladić boravio u Milanu od 19. do 21. februara i da ima blaži oblik bolesti.

“Danas u 11:30 smo dobili rezultate za hrvartskog državljanina koji je boravio u Milanu”, rekao je Beroš.

Povezane vesti – ITALIJANSKI PREMIJER: Posledice koronavirusa na ekonomiju će biti snažne

“On u ovom trenutku pokazuje blaže znake bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stepen naše pripreme i odbrane kao i mere koje preduzimamo. Koncentrisaćemo se se na kontakte koje je mladić ostvario i postupaćemo prema njima na adekvatan način”, rekao je Beroš.

Xiao Yijiu/Xinhua via AP

Xiao Yijiu/Xinhua via AP

Inače, Zagrepčanin kod koga je potvrđena zaraza koronavirusom, zaposlen je u jednoj tehnološkoj firmi i u petak je bio na poslu, piše zagrebački portal Index.

Dok je boravio u Milanu, od 19. do 21. februara, između ostalog bio je i na fudbalskj utakmici Lige prvaka između Atalante i Valensije. Po povratku, u petak je bio na poslu i već oseća određene simptome, ali ih je pripsao prehladi ili gripu. Takođe, devojka sa kojom je bio u Milanu, kao i svi sa kojima je bio u kontaktu biće testirani.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar