Svet
23.06.2023. 17:51
Beta

Deca se povređivala

Povučeno 7,5 milona igrački za kupanje

1
Izvor: Beta / Consumer Product Safety Commission

Oko 7,5 miliona igračaka za kupanje "bejbi ajkule" koje pevaju i plivaju povučeno je pošto je prijavljeno više proboda, posekotina i uboda dece koja su se sa njima igrale, saopštila je kompanija koja ih proizvodi.

Proizvođač igračaka "Zuru" sa sedištem u Kaliforniji, saopštio je da povlači i verzije pune veličine i mini verzije robotskih bejbi ajkula s čvrstim plastičnim perajama koja predstavljaju rizik od povrede.

Već je prijavljeno dvanaest povreda s igračkom ajkulom redovne veličine kada su deca sela na nju ili pala sa njom. U devet slučajeva bila je potrebna medicinska pomoć i ušivanje posekotina, navodi se u saopštenju koje je objavila američka Komisija za zaštitu potrošača.

Iako su do sada prijavljene povrede samo sa ovim igračkama redovne veličine "Zuru" takođe povlači i mini veriziju "iz predostrožnosti".

Potrošači koji imaju povučene igračke pozvani su da odmah prestanu da ih koriste i da kontaktiraju "Zuru" da im se nadoknadi novac.

Te igračke prodavane su onlajn ili u prodajnim lancima u SAD uključujući Volmart, Target, CVS, Valgrins, TJX Kompanije od maja 2019. do marta 2023.

Povlače se samo igračke koje imaju tvrdo plastično peraje, naglasila je kompanija. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lek protiv suvog kašlja se definitivno povlači, proverite da li ga imate u kući
apoteka, lekovi

VAŽNO

05.04.2023. 12:03

Lek protiv suvog kašlja se definitivno povlači, proverite da li ga imate u kući

Predstavnica Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Jelena Mitrašinović rekla je da se lek "folkodin" povlači sa tržišta Srbije u isto vreme kada se povlači i sa tržišta Evropske unije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve