Svet
18.04.2018. 11:27
Tanjug

PRE 25 GODINA BILA JE U AMERIČKOJ MORNARICI: Nekadašnja prva pilotkinja F-18 bezbedno spustila zapaljen putnički avion

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Žena pilot bezbedno je spustila avion kome je prethodno eksplodirao motor, na aerodrom u Filadelfiji. Ona je nekada bila vojni pilot i stekla veliko iskustvo u američkoj mornarici.

Avion američke kompanije "Sautvest erlajns" na letu iz Njujorka za Dalas, prinudno je u utorak sleteo na filadelfijski aerodrom pošto mu je eksplodirao levi motor, a delovi su oštetili neke prozore i usmrtili jednog putnika.

Temi Džo Šulc (56) je nakon što je motor eksplodirao, bila prisiljena da što pre prinudno spusti avion na međunarodni aerodrom u Filadelfiji, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Šulc, koja je bila jedna od prvih žena pilota u američkoj mornarici, smireno je javila kontrolorima vazdušnog saobraćaja da je otpao deo njenog aviona i da će joj na pisti biti potrebna ambulantna kola.

https://www.youtube.com/watch?v=TPM474h2rI8

Većina od 144 putnika u avionu pohvalila ju je na društvenim medijima, zvaničnici su kazali da je osoblje aviona uradilo ono za šta je bilo istrenirano, navodeći da su imali slične vežbe.

Na sajtu F-16.net pojavili su se podaci o Šulcovoj za koju je navedeno da je želela da ostvari karijeru u avijaciji još u srednjoj školi, ali da je odbijena jer joj je rečeno da ne primaju devojke.

Studirala je medicinu, ali nije izgubila želju za letenjem, pa se prijavila u mornaričke vazdušne snage.

Ona je bila prva žena pilot aviona F-18 i postala je instruktor pre nego što je napustila mornaricu 1993. godine i pridružila se aviokompaniji "Sautvest erlajns".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve