Svet
05.10.2018. 18:35
R.E./Beta

PREDSEDNIK ČEŠKE ZEMAN IZVREĐAO NOVINARKU: Zatvori usta, jer kad su otvorena ne izgledaš lepo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Češke Miloš Zeman danas u Pragu ni tokom glasanja na lokalnim izborima nije propustio priliku da izvredja bar jednog od prisutnih novinara, pa je tako reporterki Češkog radija naredio da zatvori usta jer kad su joj otvorena ne izgleda lepo.

Na pitanje reporterke nacionalnog radija koga će imenovati u savet Narodne banke Češke, Zeman je rekao da su mediji to ime pomenuli i da bi inteligentni novinar Češkog radija to ime saznao i onda ga pitao da potvrdi ili demantuje.

"I zatvorite ta usta, ne stoji vam lepo", kazao je češki predsednik.

Zeman je u sporu i s javnim televizijskim i radio servisom, u slučaju Češkog radija, zato što je pre nekoliko godina psovao i koristio vulgarne reči u programu uživo, zbog čega je Češki radio imao velike probleme s medijskim savetom, ali je Zeman odbio molbu radija da redovni intervju sa njim ide sa snimka, i premestio je svoje redovne intervjue na privatne radio stanice i privatnu TV Barandov, gde razgovor ne vodi novinar već vlasnik i direktor te televizije.

Dopisnik Češkog radija iz Berlina iznervirao je Zemana kada je pre dve nedelje na svom privatnom profilu na Fejsbuku objavio da Zemana u posetu Nemačkoj prati nekoliko lekara i nekoliko bolničarki i Zeman je insistirao da taj radio na konferenciju za novinare u Berlin pošalje drugog novinara.

Češki radio izvinio se predsedniku iako se ta informacija, dobijena samo iz jednog a ne dva izvora, pokazala kao neistinita i nije išla u program, a nije bila ni predvidjena da se emituje.

Predsednik Češke, poznat po običaju da vredja novinare, danas je takodje na otvaranju izložbe 100 godina državnosti u Pragu, povodom 100. godišnjice nastanka Čehoslovačke na pitanja novinara iz medija koji ga često kritikuje, rekao da je već smislio epitaf za svoj grob.

"Ovde leži čovek koji je uspeo da razbesni svaku budalu", kazao je Zeman na pitanje po čemu bi želeo da ostane zapamćen u istoriji Češke.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve