PREDSEDNIK IZRAELA: Ono što smo čuli od Abasa je bilo užasno

PREDSEDNIK IZRAELA: Ono što smo čuli od Abasa je bilo užasno

Predsednik Izraela Ruven Rivlin; Foto: YouTube screenshot


Predsednik Izraela Ruven Rivlin izjavio je da se palestinski predsednik Mahmud Abas vratio idejama zbog kojih je ranije optužen za antisemitizam i poricanje holokausta, u govoru na jednom skupu u Ramali na Zapadnoj obali.

Abas je, obraćajući se učesnicima sastanka Centralnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije optužio Izrael da je “ubio” privremeni mirovni sporazum o palestinskoj samoupravi iz 1993. godine, a mirovni plan predsednika SAD Donalda Trampa koji se još uvek priprema označio kao “šamar”.

Rivlin je kritikovao Abasa na sastanku sa delegacijom proizraelskog lobija u SAD, Američko-izraelskim komitetom za javne poslove – AIPAC.

“Ono što smo čuli sinoć od Mahmuda Abasa bilo je užasno. On se vratio idejama koje je izrazio decenijama pre, a koje nisu bile ništa manje užasne. A to je reći da je Izrael rezultat zavere Zapada da se nasele Jevreji u arapske zemlje i da jevrejski narod nema veze sa zemljom Izrael”, rekao je Rivlin, ocenivši da su to upravo prepreke koje blokiraju napredak.

Izraelski predsednik je dodao da se i u Koranu pominje zemlja Izrael kao jevrejska.

Inače, na dvodnevnom skupu u Ramali, PLO razgovara o posledicama i strategiji nakon odluke Trampa da prizna Jerusalim samo kao izraelski, iako Palestinci u istočnom delu tog grada planiraju sedište svoje buduće nezavisne države.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar