PREKO STOTINU MIGRANATA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Italijani ne popuštaju, nema prolaza za izbeglice!

PREKO STOTINU MIGRANATA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Italijani ne popuštaju, nema prolaza za izbeglice!

YouTube


Oko 150 migranata, koji su zatvoreni na brodu obalske straže, započelo je devetodevni štrajk glađu, prenose italijanski mediji. Štrajk je započet kako bi se bojkotovala odluka italijanske vlade kojom se izbeglicama zabranjuje iskrcavanje na obalu Sicilije.

Migranti će svoj štrajk prekinuti jedino ako vlada promeni svoju odluku, ili ako ih prihvati neka druga zemlja, koja je članica EU, prenose mediji.

“Mogu da rade šta god da žele, i da veruju u šta hoće”, izjavio je Mateo Salvini, italijanski ministar unutrašnjih poslova na Tviteru, odbacujući mere migranata “zaglavljenih” na brodu “Diciotti”.

Ovaj brod je prvobitno spasao izbeglice 16. avgusta, i to sa broda koji je trgovao ljudskim robljem na području centralnog Mediterana, i već danima ne sme da napušta luku u Siciliji zbog svog dela.

Salvini je inače izjavio da će se iskrcavanje jedino dozvoliti deci, ali da bilo ko od starijih putnika neće kročiti na sicilijansko tlo, osim ako ih ne primi jedna od zemalja EU pod svoje okrilje i ponudi im azil.

 

Čitajte i: SALVINI ZAPRETIO DA ĆE IH POSLATI NAZAD U LIBIJU: Italija traži od EU da nađe zemlje za 177 migranata

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar