Svet
07.02.2020. 14:15
Tanjug

PREMINUO KINESKI LEKAR UZBUNJIVAČ: Kako je Li Venliang "dva puta umro"

kineski-lekar.jpg

Kineski doktor Li Venliang koji je prvi govorio o koronavirusu i za to je opomenut da ne širi lažne vesti, ipak je preminuo upravo od posledica koronavirusa.

Nakon oprečnih informacija koje su tokom dana stizale o kineskom lekaru koji je među prvima upozorio na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, iz bolnice gde je on radio stigla je zvanična potvrda da je on ipak preminuo.

Pročitajte još: Putin - Ako maske poskupe, gubite dozvole za rad

Oko 15.00 po srednje-evropskom vremenu, objavljeno je da je doktor preminuo. Sat i po kasnije, SZO je izrazila žaljenje. U 17.38 Centralna bolnica u Vuhanu objavila je da doktor nije preminuo već je u teškom stanju. Tačno 19 minuta kasnije, mediji koji su prvi pisali o smrti, promenili su svoje vesti. Nešto pre 21 čas, Centralna bolnica u Vuhanu je objavila da je doktor ipak preminuo…

Bolnica u Vuhanu gde je doktor Li Venliang (34) radio kao oftalmolog saopštila je da je on umro, preneo je Rojters.

KIneski lekar

Kineski mediji izazvali su ranije danas konfuziju pošto su uklonili izveštaje o smrti lekara Lija Venlianga i zamenili ih navodima da su u toku pokušaji da se spasi njegov život.

Kako prenosi Blumberg, objava kineskog tabloida "Global Tajms", u kojoj se navodi da je lekar preminuo, obrisana je nešto kasnije sa društvene mreže "Weibo".

AP Photo/Rahmat Gul AP Photo/Rahmat Gul

Takođe, obrisana je još jedna objava Global Tajmsa, koji inače radi pod okriljem lista Komunističke partije "Pipls dejli", a u kojoj je glavni urednik lista izrazio žaljenje zbog smrti doktora.

Hrvatski portal Index preneo je nakon svih oprečnih vesti koje su sustizale jedna drugu tokom dana da se slučaj doktora Lija pretvorio u haos.

Li Venliang je bio jedan od prvih lekara koji su upozoravali na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, ali su mu lokalne vlasti zamerile što je to činio, navela je agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve